NYHETER

Välkommen till Team Solid! Du kan snabbnavigera dig genom bloggen med hjälp av sökrutan ovan, eller dela vår sida på din Facebook, Twitter eller Google+

söndag 14 maj 2017

Vänern levererar

Igår var vi ute på Vänern o sökte lyckan efter lax/öring. Det blåste på ganska bra på morgonkvisten så vi valde att köra plast. Vi la i betena sydost om Storebanken och körde sedan på en 24 meters kurva söder om banken.
Det dröjde inte lång stund innan ena djupriggs spöt löser ut och det börjar spola lina. Ute bakom båten syns en lax i bra kaliber i ett jättehopp rakt över 3 av 4 ytspön på babordssida. Laxen rusade 50 meter i en enda rusning och hade inga planer på att vara fast i en krok. Som tur var fastnade den endast i ett av spöna på ytan och kunde utan större bekymmer håvas. Fisken var såklart en vildlax, på säkert nära 6,5 kg. Strax efter löser det ut på ett av ytspöna och även denna fisk verkar vara av okej storlek. Det visar sig vara en gk öring på runt 63cm. Precis när fisken är i båten rusar nästa djupriggs spö, även denna var en vildlax. Vi åker vidare öster ut och det nappar ytterligare en öring och strax efter det en gädda.
Betesfisken tar slut så vi vänder om och kör mot punkterna där vi har haft hugg innan. Så fort vi börjar närma oss stället igen så rusar samma riggspö som första laxen tog på. Linan bara sprutar ur rullen o en lax hoppar flertalet gånger bakom båten. När fisken har tagit 60 meter lina så ger den upp och simmar med ända in till 7 meter och där står den still. Vi slår av farten på båten och då kan vi pressa upp fisken till ytan för att sedan åka i håven. Laxen som vi trodde till 100% var vild visade sig vara en tjock klippt lax på 6 kg blankt. Strax efter håvning nappar nästa fisk, en öring på runt 58cm.
Klockan var nu närma 11:30 och fisket började avta. Vi tog större svängar ut i sjön men dåligt med nappe. Vi lyckades få den minsta regnbågen vi nånsin skådat men den blev till middag för morsan. Vi fiskade oss ända bort till läckö slott med endast nån gädda o liten lax som hälsade på. Det var väldigt trögfiskat och vi var på g att ge upp men vi lyckades att få en abborre på 6hg innan vi rev och åkte in till hamn.

0 kommentarer :